UVOD V TEDEN OTROKA 2019

Teden otroka® je letos potekal od 7. do 13. oktobra 2019, osrednja tema pa je bila ‘Naše pravice’. Izhodišče je pesem Toneta Pavčka z istim naslovom.

ZPM Krško je pričel Teden otroka®Â s Srečanjem predstavnikov šolskih otroških parlamentov®Â osnovnih šol občin Krško in Kostanjevica na Krki, pod naslovom letošnjih parlamentov ‘Moja poklicna pot’. Srečanja sta se udeležila tudi župan Občine Krško mag. Miran Stanko in župan Občine Kostanjevica na Krki g. Ladko Petretič. Srečanje se je pričelo z nagovorom predsednika ZPM Krško g. Vinka Hostarja in se nadaljevalo s predstavitvijo aktivnosti Zavoda za zaposlovanje RS Enote Sevnica, Območne obrtno-podjetniške zbornice Krško in GZS Območne zbornice Posavje. Mladim so različne poklice in njihove izbire predstavili: ga. Saša Mohorko, ga. Janja Starc in g. Darko Gorišek. V zadnjem delu so si otroci pod vodstvom mentorjev ogledali KANVAS – osebni model razvoja, spoznali povezave med različnimi poklici in vrednotami ter se pogovorili o Konvenciji o otrokovih pravicah, ki letos praznuje 30 let.
Delo bodo nadaljevali na šolah v okviru šolskih otroških parlamentov in se zopet srečali v mesecu marcu na zasedanju 30. občinskega otroškega parlamenta.

https://www.facebook.com/ZPMKK/posts/3054276067921047

https://www.posavskiobzornik.si/novice/v-tednu-otroka-v-ospredju-otrokove-pravice-88198

TO

Leave a Comment

Your email address will not be published.