ZIMOVANJE S ŠOLO SMUČANJA

Zveza prijateljev mladine Krško je v času zimskih počitnic že šestnajstič organizirala in izvedla Zimovanje s šolo smučanja za otroke iz socialno manj spodbudnih okolij Posavja. Zimovanje s šolo smučanja je potekalo od 24. do 28. februarja 2020 na Golteh. Kvaliteten, razgiban in otroško razigran program, ki so ga pripravili zaposleni in prostovoljci ZPM Krško, je otrokom pričaral nepozabne počitniške dni.

Osrednji del programa je namenjen učenju smučanja in osvajanju smučarskih prvin. Učitelji smučanja so udeležence seznanili z osnovnimi tehnikami in jih v tednu, ki so ga preživeli skupaj, naučili narediti prve zavoje na smučeh, tako da so vsi otroci ob koncu tečaja uspešno izpeljali veleslalomsko postavitev.

Dnevi so bili poleg smučanja obarvani z raznovrstnimi ustvarjalnimi delavnicami, kot na primer izdelovanje kartic za donatorje in šole, ustvarjanje iz papirja in kartona, izdelovanje pustnih mask in poslikava obraza. Otroci so aktivno sodelovali v družabnih igrah – Človek ne jezi se, igranje Enke in Štiri v vrsto, preizkusili so se tudi v peki kruha. Večerne aktivnosti so potekale v obliki prireditev in na željo otrok – Pustni ples, Golte imajo talent, tombola, predstavitev skupin oz. sob z izdelavo plakatov ter zaključni večer, kjer so vsi otroci prejeli priznanja za uspešno opravljen smučarski tečaj. Zimovanje s šolo smučanja omogoča otrokom kvalitetno in aktivno preživljanje prostega časa, kjer se otroci vsakodnevno zabavajo, ustvarjajo, gibajo, naučijo veliko novega in spoznajo nove prijatelje ter se srečajo s starimi.

Udeležba na Zimovanju ne bi bila mogoča brez prispevka donatorjev, Občine Krško in Zveze prijateljev mladine Slovenije, katerim se zahvaljujemo za sodelovanje.

 

Foto galerija